Poradna FireWire kabely


Autor: | Vloženo: 16.07.2010 000 06:54 | Témata: Poradna FireWire kabely

Kabel pro extérní disk

Dobrý den, mám rxterní disk WD 1.5 TB a chtěl bych ho zapojit do Firewire IEEE. Koupil jsem kabel a konektor do disku nejde, je možné kopit redukci nebo rovnou kabel. Díky

  • 19. července 2010 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    v případě FireWire jsou dva druhy koncovek - 6pin a 4pin. Prosíme, pošlete nám na adresu [email protected] nebo odpovězte v tomto dotazu o jaký konkrétní typ externího HDD se jedná, abychom mohli doporučit kabel správně. Popřípadě Vám můžeme doporučit zajít do nejbližšího obchodu s výpočetní technikou a disk přímo s kabelem vyzkoušet.
    S pozdravem
    ExaSoft Czech a.s.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • frana09

      19. července 2010 - frana09

      Já si myslím že jsem asi asi zbytečně ptal. koukal jsem na to a já na disku mám přípojku jenom na USB. Asi bych tam měl mít i zdířku na firewire nebo eSATA. Je to disk WD My BooK Elite 1.5 TB. Ted jsem koukal že dělají že je vístup na USB, firewire a eSATA. Tak si to myslím já.


    • Exasoft.cz

      19. července 2010 - Komentář partnera sekce Exasoft.cz

      Pokud máte na disku pouze USB konektor, pak ho na FireWire bohužel nepřipojíte - je opět možno jen na USB v počítači. Použít můžete jakýkoli USB kabel typu A - B.
      Výhoda rozhraní FireWire je v rychlosti 800 kB/s, oproti USB rychlosti 480 kB/s. Případným připojením USB disku do FireWire se rychlost přenosu dat nezvýší, protože ta je limitováno rychlostí USB rozhraní v tom disku. Redukce USB-FireWire ani neexistuje (pouze speciální kabely s převodníkem, které jsou ale jen jednosměrné např. pro stahování dat z kamery, pokud chybí v PC FireWire port).

      S pozdravem
      ExaSoft Czech a.s.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.